"Gammalt eller nytt spelar nu ingen roll, Lovisa sjunger allt lika självklart och säkert och med en lite speciell röst som skiljer henne från mängden. Lovisa gör en strålande debut, jag låter mig överväldigas. Det är lite som när Monica Zetterlund dök upp. Här har vi Sveriges nya stora jazzvokalist. Lovisa är namnet."
Dalademokraten

" Hon är en tämligen sensationell debutant, med öppen tilltalande röstklang, klockren intonation och moget sätt att ta sig an materialet utan att ta till några onödiga vokalgymnastiska krusiduller. Men med den fraseringssäkerhet som berättar om naturlig fallenhet för jazzsång som musikaliskt uttrycksmedel. Från säker källa vet jag att det mesta på plattan är förstaragningar. Om det fanns en musikerhimmel att applådera från gjorde monica Zetterlund det när det här stipendiet delades ut. 
Johnny Olsson, Värmlandstidningen

"När gåshuden lagt sig kommer så Lovisa Lindkvist och visar upp en sångkonst som nog måste sägas vara en av de allra främsta, bland de många nya unga sångfåglarna. Jaa, faktiskt, hon är den av alla dessa unga kvinnor som sänder mig mest. Jon och jag analyserade henne med många ampla lovord och kom gemensamt fram till ungefär en sådan slutsats (dvs att hon tar priset)."
Leif Domnerus

" Lovisa sjunger jazz med en självklarhet man sällan hör. Enligt mig är hon en av de största talangerna i landet. "
 Jan Lundgren

" Vi kommer med säkerhet att få höra mer av Lovisas röst. Timningen, innerligheten och klangen i hennes röst kommer att leda vidare. Hon sjunger med en slags närvaro som är svår att värja sig mot.
Lars Grip, Orkesterjournalen

"Det Lovisa lovar här visar början till något stort. Efter att ha hört hennes debutplatta ett otal gånger har jag svårt att tro att hon "bara" är 25 år. Hennes fantastiska röst och musikalitet skvallrar om något annat. Där finns rutin, känsla och timing. Lovisa har en skolad röst, varken skolor som Södra Latin eller Adolf Fredrik har dock färgat den. Den är hennes egen och det räcker långt, mycket långt. Jag är inte ensam om att falla pladask för Lovisa. För några veckor sedan var hon en av mottagarna till Monica Zetterlund-stipendiet. Debutplattan är mycket smakfull. De flesta låtarna är hämtade ur The American Songbook, den aldrig sinande källan. Där finns även några original, varav titellåten är en.
Smakfullheten beror på Lovisas röst, men också på trumpeteran Jan Allan - en sann musikant som bara blir bättre och bättre. Tommy Johnson spelar bas och bakom trummorna sitter Wilgot Hansson."
Per-Henrik Cellton, Barometern

" Debuten " That Girl" visar att Lovisa förtjänar sitt Monica Zetterlund-stipendium. Hon sjunger med stor övertygelse och verkar redan hemtam i jazztraditionen. Amerikanska standards dominerar, men det blir aldrig enahanda. Tvärtom finns en personlig sida som lyfter tolkningarna. Bengt Lindkvists arrangemang förstärker också skivans suggestiva atmosfär. I ett par fall närmer sig Lovisa gospel och popsoul."
Gert-Ove Fridlund, Hallandsposten